03-05-2008 kl. 17.00

Løbet over de 21,097 km er nyskabende og attraktivt, og det vil sætte Middelfart, Fredericia og Lillebælt på sportens landkort. Lillebælt Halvmarathon er et løb for eliten, for bredden, for mænd og kvinder

Relativ – højdeprofil

 

 

 

Søren  01:54:59 – deltog for 1. gang

 

 

Ken 01:39:31 – deltog for 1. gang

 

 

 

 

 

 

Tid:

5 km

10 km

15 km

20 km

21,1 km

Søren Nielsen

00:29:09

00:55:04

01:22:10

01:49:30

01:54:59

 

Annemette og jeg tilmeldte os til dette løb i vinters, sammen med et andet par. Vi ville bruge løbet som hygge tur og sightseeing ved Lillebælt. Desværre blev vores datter meget alvorlig syg i april måned, så Annemette blev hjemme og vores løbe venner blev forhindret pga. en konfirmation. Heldigvis ville min kollega Ken gerne med til Middelfart og opleve premieren på dette spændende løb.

 

7.500 deltagere stillede denne lørdag eftermiddag op til Lillebælt Halvmaraton over de to broer. Det var strålende solskin og de mange deltagere kunne nyde udsigten over bæltet under løbeturen. Der var mange tilskuere til løbet (ca. 10.000), der i sin premiere (jf. arrangøren) placerede sig blandt de 10 største ½ maratonløb i Europa.

 

Dette var mit andet ½ maraton løb siden jeg fik første attak i udviklingen af sclerose (sommer 2007), desuden havde jeg i ugen forinden fået et hold i ryggen, hvilket betød at jeg måtte melde fra til BT´s ½ maraton d. 29-04-2008. Ligeledes har vores datters (8 år) tilbagefald i sin alvorlige kræftsygdom ikke været en motiverende faktor til løb. Selvom det har været svært at finde motivation til at løbe har jeg alligevel valgt at tage løbe skoende på og har bl.a. på den måde fundet en metode til at imødekomme en del af den modgang vi gennemgår.

 

Jeg havde besluttet hjemmefra at jeg ville nyde turen i et roligt passende tempo. Ruten er meget kuperet (se højde profilen) og egentlig ville jeg ikke løbe mig ned – så jeg ikke ville kunne deltage til CPH maraton. Jeg havde forventet en sluttid på under 1:55:00

 

Der var mange mennesker i startområdet (alt for mange). Vi stod og ventede i ca. ½ time ved startlinien og det var nærmest umuligt at røre sig. Da starten skuddet lød gik der flere minutter før vi kom i gang med at løbe. Der var fyldt op i gaderne i starten og pludselig så jeg ”2 timers ballonen” foran mig. Jeg havde tilsyneladende placeret mig alt for langt tilbage ved startlinien. Det var helt umuligt at komme frem – der var for mange mennesker.

 

Jeg lod mig ikke stresse af de mange mennesker. Da vi nåede den nye Lillebæltsbro og kom ud på den 3 sporet motorvej blev der lidt mere plads – selvom det gik lidt i stå op af broen. På vejen ned fra broen kom jeg forbi ”2 timers ballonen” og der blev den. Der var mange mennesker og mange smalle stier – deltager antallet var nok lidt for højt, men på den anden side var det jo nok også mere en folkefest og en natur oplevelse end et løb hvor der sættes personlige rekorder.

 

Tilskuerne var imponerende. Jeg har efterhånden deltaget i en del løb og tilskuerne til dette løb var fantastiske – jeg har aldrig opleveret så stor opbakning. Drikke depoterne var velforsynet og stemningen blandt løberne var høj.

 

Jeg kom i mål i sluttiden 01:54:59, hvilket er tilfredsstillende i forhold til ruten og de mange svære passager med de mange mennesker. Vi gennemførte en meget naturskøn flot rute, som var professionelt arrangeret.